The 100 – Season 4

De season finale is al weer geweest en dat betekent dat the 100 er weer even mee stopt. Maar wat is er weer veel gebeurd dit seizoen. Vooral de laatste paar afleveringen waren ijzersterk! Dus vandaag ga ik seizoen 4 van the 100 met jullie bespreken.

16114742_1193222254058810_3298043620122319806_n-1

Als je wilt weten waarom je the 100 moet gaan kijken, lees dan vooral deze blog. Voor deze blogpost ga ik inhoudelijk in op het 4e seizoen dus bij deze een SPOILER WAARSCHUWING.

In seizoen 3 heeft Clarke iedereen gered van A.L.I.E en de mededeling gekregen dat de wereld vergaat. Dus dat is waar dit seizoen om draait, hoe gaan we ervoor zorgen dat de mensheid Praimfaya (the Death wave) overleefd. Gelukkig zijn de mensen van Skaikru slim en werden er voldoende oplossingen bedacht om deze death wave te overleven. Alleen door het seizoen heen werd de ene na de andere oplossing verpest door verschillende redenen.

Het restant van de ARK gebruik om 100 mensen te redden, mislukt want Illian blaast het schip op. Van iedereen een nightblood maken, ook mislukt wat geen mensen willen vermoorden en Raven zou hiervoor naar de ruimte moeten. Maar te weinig brandstof omdat een vat onderweg is gesneuveld. En dit alles terwijl Praimfaya dichterbij is dan oorspronkelijk was verwacht.

Het enige eindplan is de bunker die Jaha heeft gevonden. Waar 1200 mensen kunnen overleven voor 5 jaar. In eerste instantie hebben Clarke en Roan de deal gesloten om deze te delen, maar niet iedereen is het daar mee eens. De oplossing hiervoor is een battle tussen alle 13 clans, waarvan de winnaar bepaald wat er met de bunker gebeurd.

En wat een goede aflevering was dat! Octavia gaat de strijd aan voor Skaikru en Roan voor Azgeda. Ook Illian en Luna doen mee. Maar Luna om niemand toegang te geven tot de bunker. Octavia wint met hulp van Illian en Roan, die het beide niet overleven. Daar gaat series regular nummer 1 (Roan). Alleen tijdens het gevecht hebben Jaha en Clarke de rest van Skaikru de bunker binnen gesmokkeld en zijn niet van plan de deur op te doen voor de rest. Bellamy is op het laatste moment naar binnen gehaald, maar Kane en Octavia zijn nog buiten. Net als Raven die nog op het eiland is en Jasper, Monty en Harper nog op Arkadia.

De hierop volgende aflevering haatte ik Clarke echt ontiegelijk en hield ik zo veel meer van Bellamy. Octavia die bij haar winst beloofde de bunker gelijk met alle 12 overgebleven clans te delen zat hierdoor diep in de shit. Want de bunker was al bezet. Maar Bellamy weigerde Octavia achter te laten en riskeerde zijn leven om de deur te openen. Toen Clarke hem onder schot hield, oh my god.

Deze aflevering verliezen we een tweede series regular: Jasper. De eerste twee seizoen was Jasper echt een van mij favoriete personages. Maar vanaf het 3e seizoen was hij zo veranderd, dat ik hem niet meer zo leuk vond. Jasper was klaar met het gevecht om te overleven. En daarom koos hij ervoor zijn leven te beëindigen voor Praimfaya kwam. Zo niet leuk. Jasper ik ga je toch ontzettend missen.

Maar goed Bellamy heeft de deur open gekregen en nu moet Skaikru 364 mensen opofferen, omdat de andere clans ook een plekje in de bunker hebben. Hier zijn ze het absoluut niet mee eens en moeilijke keuzes moeten gemaakt worden. Ondertussen zijn Clarke en Bellamy met Murphy en Emori op weg om Raven van het eiland te halen. En ook Monty en Harper zijn onderweg naar de bunker vanaf Arkadia. De reddingsmissie gaat fout en dat zorgt ervoor dat ze Raven wel bereiken maar niet genoeg tijd hebben terug naar de bunker te komen.

In de bunker gebruik Kane de lijst van Clarke om de 100 overlevende voor de bunker te kiezen. Na een poging tot opstand maakt Jaha gelukkig toch de goed keuze en wordt iedereen knock-out gegast. De laatste aflevering begint bij Octavia en Bellamy die over de radio afscheidt nemen. Zo hartverscheurend om deze twee karakters zo kwetsbaar en eindelijk open naar elkaar te zien. Octavia moet de leiding gaan nemen in de bunker en we gaan terug naar ons groepje op het eiland.

Hun enige redding is terug naar de Ark in de ruimte en daar 5 jaar zien te overleven. Het is bijna onmogelijk om dit plan te gaan laten slagen, maar veel keuze hebben ze niet. Dus gaan ze allemaal aan de slag. Na veel tegenslagen lukt het ze om de raket werkend te krijgen en de zuurstof dinges te pakken te krijgen om de kunnen ademen op de Ark. Clarke was als laatste op weg om de Ark pratende te krijgen zodat Raven de deur zou kunnen openen.

Als Clarke op locatie aankomt heeft ze snel door dat ze niet genoeg tijd gaat hebben om op tijd terug te zijn bij de rest. Dus ze blijft achter en zet alles op alles om de satelliet te laten werken. De rest heeft door dat Clarke het niet gaat halen en ze lanceren zich naar de ruimte. Met maar beperkte zuurstof is er maar weinig tijd om Ark werkend te krijgen. Maar het lukt. Op het laatste moment, maar het lukte. Dus Raven, Bellamy, Murphy, Emori, Monty, Harper en Echo zijn aangekomen op de Ark.

EN BOEM. Een 6 jaar time jump. Huh, wat? Waarom 6 jaar? Na 5 jaar zou de aarde weer levend moeten zijn. We zien Clarke die Praimfaya heeft overleeft, na zwaar geëxposeerd te zijn geweest aan de radiatie. Ze probeert na de zoveelste dag weer contact te krijgen met Bellamy, die al een jaar geleden had kunnen landen op aarde. Ook de bunker heeft Clarke nog geen contact mee gehad. Dan verschijnt er ineens een schip uit de ruimte. Al snel blijkt dat die niet onze mensen van de Ark zijn, maar een of andere company en cliffhanger.

Dit is echt de kutste cliffhanger van the 100 ooit! Want we hebben geen flauw idee of iedereen behalve Clarke het heeft overleeft. NIET COOL. Dus ja dan maar weer wachten tot waarschijnlijk 2018 tot dat het 5e seizoen gaat beginnen. En tot die tijd ga ik heel goed in de gaten houden welke nieuws er over de acteurs gaat verschijnen om te achterhalen of ze hebben overleeft!

X Renate

Bron foto

Advertenties

Een gedachte over “The 100 – Season 4

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s