Untold Stories of Once Upon a Time

Jaa, Once Upon a Time is alweer een tijdje bezig en ik ben weer zo aan het genieten van dit nieuwe seizoen. Seizoen 6 is echt weer zoals Once Upon a Time in de eerdere seizoenen. Daar ben ik eigenlijk wel blij mee, want ik heb niet meer zo intens genoten van deze serie sinds het verhaal over Frozen ging in seizoen 4.

14292432_1076979605690866_8570814492897691318_n

Vandaag wil ik het daarom dus gaan hebben over seizoen 6 van Once Upon a Time, met het thema: The Untold Stories. Er zullen dus SPOILERS aanwezig zijn tot en met seizoen 6 aflevering 6. Dus je bent gewaarschuwd.

**SPOILER ALERT VOOR SEIZOEN 6 (t/m aflevering 6)**

Laat ik eens beginnen hoe we seizoen 5 verlieten. Nadat alle problemen van seizoen 5 zijn opgelost zijn er nog een tweetal dingen die voor problemen in het nieuwe seizoen zorgen. Dat is als eerste dat Belle nog steeds onder de sleeping curse is, waarvan Rumple haar wilt ontwaken. Om te leren hoe hij dat zonder true loves kiss kan doen heeft hij een deal gesloten met Mr. Hyde. Als tweede heeft Regina zich zelf in tweeën gesplitst waardoor haar goede en slechte kant nu twee verschillende personen. Ze denkt dat ze haar slechte kant heeft vermoord, maar dat blijkt niet zo makkelijk te zijn.

Oké door naar het nieuwe seizoen. De deal de Rumple met Hyde heeft gesloten heeft er voor gezorgd dat Hyde nu de eigenaar van Storybrooke is. Met hem heeft hij alle inwoners van the Land of Untold Stories meegenomen, waar dus wat leuke nieuwe verhaallijnen tussen zitten. In de eerste aflevering zijn ze vooral bezig met alle nieuwe mensen te vinden en om Hyde te pakken. Dat lukt. Wat meer verontrustend is, is het visioen wat Emma krijgt, waarin ze zichzelf ziet sterven.

Dus ja wat is er nou zo leuk aan seizoen 6? Nou heel veel dingen. Wat ik als eerste echt geweldig vind is dat The Evil Queen terug is. Lana Parrilla weet haar zo goed neer te zetten. De over de top outfits zijn weer uit de kast getrokken en wie houdt er nou niet van een goede villain? Daarnaast blijf ik het fascinerend vinden als een acteur tegen zichzelf moet spelen (net als bij Elena en Katherine uit TVD).

Verder, we hebben een personage dat alleen in seizoen 1 te zien was weer gezien. De derde aflevering stond namelijk in het teken van Cinderella. We zien in deze aflevering het verhaal van hoe ze naar het bal is gegaan en ze bijna werd overtuigd dat de prins voor haar stiefzus zou gaan kiezen. Maar dit bleek niet zo te zijn en hierdoor zijn haar stiefzus en stiefmoeder in the Land of Untold Stories terecht gekomen. Hierdoor zien we Cinderella weer terug.

Verder is dit seizoen eindelijk Aladdin te zien! Toen ik dit hoorde werd ik zo excited. Aladdin blijkt veel specialer te zijn dan we gedacht hadden. Hij is namelijk net als Emma een savior. Jasmine zoekt hem op om Agrabah te redden van Jafar. Wie Once Upon a Time in Wonderland heeft gezien zal het wel zijn opgevallen dat in deze serie het personage door een andere acteur wordt gespeeld, iets waar ik niet zo snel aan kon wennen.
Maar goed Aladdin en Jasmine. Aladdin blijkt al deze tijd al in Storybrooke te zijn geweest. Maar heeft zich dus al deze tijd verstopt en weten te overleven door zijn dievenskills. Nu Jasmine via the Land of Untold Stories ook in Storybrooke is gekomen wordt hun verhaal eindelijk verteld.

Dus ja wat is de stand van zaken nu? Door Mr. Hyde is verteld dat het lot van een savior is om uiteindelijk dood te gaan. Nou gaat iedereen natuurlijk uiteindelijk dood, maar wat hier wordt bedoelt is te vroeg dood gaan. Aladdin had toendertijd van Jafar shears gekregen, waarmee hij zijn lot kon veranderen. Hierdoor zou hij geen savior meer zijn en dus nog niet dood gaan. Hij heeft de shears gebruikt en aan Emma gegeven.

Emma, geforceerd door The Evil Queen, heeft haar familie de waarheid moeten vertellen over haar visioenen. Om ze niet uit verleiding te gebruiken vertrouwd Emma op Hook om ze weg te doen. Na wat moeite doet hij dit samen met Henry, maar niet goed genoeg. The Evil Queen krijgt ze namelijk in handen en dat voorspeld niets goeds.
Verder is Zelena er ook nog steeds die nu weer voor de donkere kant lijkt te kiezen doordat ze meer aansluiting vind bij The Evil Queen dan bij Regina zelf. En dan hebben we nog Belle en Rumple. Belle is weer wakker, maar weet niet zo goed in hoeverre ze Rumple wilt betrekken bij de zwangerschap. Rumple doet zoals altijd weer alleen wat hem het beste uitkomt, dus hoe dat voor Belle gaat aflopen is maar de vraag. Het lijkt er namelijk op dat hij de shears ook op een manier wilt gaan gebruiken.

Ik ben heel benieuwd naar de rest van dit seizoen, wat overigens niet uit twee verschillende verhaallijnen zal bestaan (zoals in seizoen 3, 4 en 5), maar weer net als seizoen 1 en 2 gewoon een lang verhaal is. Zoals het er nu naar uitziet krijgen we in 2016 nog 4 afleveringen en gaat het daarna in januari 2017 weer verder.
Ik hoop nog veel Aladdin te zien, al vind ik wel dat hij heeel slecht te verstaan is. Ik vraag me echt af of Amerikanen hem wel makkelijk verstaan. En verder, we zullen zien hoe het met Emma zal aflopen (we hopen natuurlijk allemaal goed!).

X Renate

Bron foto

Advertenties

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s