The Selection

Oh wat een heerlijke boekenreeks is dit! In een maand tijd heb ik alle 4 de boeken die op dit moment uit zijn gelezen en i loved it! Deze geweldige reeks is geschreven door Kiera Cass en de boeken lezen echt super makkelijk weg.

PicMonkey Collage.jpg

De reeks bestaat uit: The Selection, The Elite & The One, verteld vanuit America Singer en daarnaast nog twee boeken die zich 20 jaar later afspelen vanuit een ander personage: The Heir & The Crown (deze moet nog uitkomen). Maar daarover zal ik niks vertellen, omdat je dan spoilers krijgt over het einde van de eerste 3 boeken.

Een korte samenvatting:
Dit verhaal speelt zich af in Illeá, wat vroeger het continent Noord-Amerika was. De samenleving is verdeeld naar rangorde en ingedeeld op nummers. America Singer is een 5 en ziet een toekomst voor zich met Aspen een 6. Maar de prins Maxon is op leeftijd gekomen waarop de Selectie wordt gehouden, een wedstrijd waarbij meisjes tussen de 16 en 20 zich kunnen opgeven om de toekomstige bruid van de prins te worden. America wordt overgehaald zich op te geven en wordt een van de 35 meiden die mee doet. Nadat Aspen haar hart heeft gebroken vertrekt ze naar het paleis, om mee te doen aan een wedstrijd die ze niet wil winnen. Maar langzaamaan krijgt ze meer sympathie voor Maxon en veranderd alles.

Het is dus eigenlijk een soort van the Bachelor, maar dan in boekvorm en met een prins. Sommige meiden zijn er duidelijk voor de kroon en titel, terwijl andere meiden het om Maxon gaat. En dan is er nog America, die zo lang mogelijk wil blijven om niet terug naar Aspen te hoeven.

Wat zo fijn is aan deze boeken is de schrijfstijl. Je leest het echt heel makkelijk en je vliegt door de boeken heen. Het heeft alles. Vooral veel romantiek, maar daarnaast zijn er ook rebellen die het niet eens zijn met de manier waarop het land wordt gestuurd. Dus ook zij brengen regelmatig een bezoekje aan het paleis, wat weer voor spanningen en mysterie zorgt. En dan is er natuurlijk nog de welbekende love-triangle die in veel boeken terug komt. Ook hier is die weer aanwezig, maar deze is goed te doen. Ook ik werd van kant naar kant gesleept doordat er weer verschillende dingen gebeurde.

Hoewel de gehele selectie 3 boeken duurt, wat ook is terug te zien in de titels van de 3 boeken, heb ik me daar niet aan gestoord. Het verhaal bleef interessant genoeg om door te blijven lezen. Hoewel America’s getwijfel soms wel echt frustrerend was.

Het hele competitie aspect maakt deze boeken ook leuk. Sommige meiden zijn echt heel erg competitief en van andere meiden merk je helemaal niks. Ook het is leuk om te zien dat er toch ook vriendschappen kunnen ontstaan tussen de meiden.

De gehele selectie wordt ook gevolgd door camera’s en elke vrijdag in de nieuwsupdate van het land, wordt er ook aandacht aanbesteed. Wat mij verbaasde is hoe eerlijk Maxon en de meiden zijn over de selectie en wat er gebeurd. Natuurlijk vertellen ze niet altijd alles, maar naar het land vertellen ze wel een hoop!

Al met al is het gewoon een hele leuke serie die je heel snel uit kan lezen. En ik kon er maar geen genoeg van krijgen. Er zijn ook zo veel super adorable moments, dat ik gewoon weg zwijmelde. Dus toen besloot ik toch boek 4 ook te lezen. Na de eerste drie boeken is het nieuwe hoofdpersonage wel even wennen, maar uiteindelijk ben ik nu toch ook wel heel erg benieuwd naar het 5e deel!

Ik kan de hele serie je in elk geval aanbevelen!

X Renate

Advertenties

Een gedachte over “The Selection

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s